Місце, де живе душа села

2019-10-01

/Files/images/Займище місце1.JPG

Бібліотекарі Сновської ЦБС відвідали Займищанську бібліотеку-філіал. Разом з ними були секретар Сновської міської ради Наталія Самойлова, начальниця відділу культури і туризму Наталія Добненко, заступник начальника відділу організаційно-кадрової та інформаційної роботи Наталія Смоляк.

Їх метою було ознайомитись з роботою цього філіалу у новому форматі. Протягом останнього року у бібліотеці тривав ремонт, який здійснювали робітники власними силами.

В результаті устаткували кімнату, в якій розмістили всі краєзнавчі матеріали, зібрані Олександром Крумкачем, який нещодавно пішов на заслужений відпочинок.

Завдяки його копіткій роботі, кожен житель знайде тут відомості про виникнення села, про його визначних людей, про школу – її вчителів і випускників, про найпотужніші роди Смоляків і Ушатих, про відомий хоровий колектив «Спадщина», який саме тут починав працювати під керівництвом Заслуженого працівника культури України Василя Полевика.

А в серії альбомів «Займище, запиши мене до свого славного літопису» зустріне знайомі, а, може, й рідні обличчя.

В цій кімнаті, без перебільшення, знаходиться душа Займища, його коріння і його гілки, його слава, краса і пісенність у різнобарвному рушниковому оздобленні.

Низький уклін Олександру Євгенійовичу Крумкачу за його працю, за його любов до рідної землі, увагу до кожного жителя села і збереження пам’яті роду займищан.

/Files/images/Займище місце2.JPG/Files/images/Займище місце3.JPG

Кiлькiсть переглядiв: 183