У Всесвітній день поезії Сновська публічна бібліотека тепло вітала майстрів поетичного слова.

2021-03-22

У Всесвітній день поезії Сновська публічна бібліотека тепло вітала майстрів поетичного слова , наших земляків, учасників минулорічного літературного конкурсу патріотичної поезії ім. Леоніда Тереховича у поетичній кав`ярні «Поезія – Всесвіту голос».

Бібліотечний простір наповнився поетичними рядками, якими розпочали зустріч ведучі Світлана Вітинник та Тетяна Козимір. Потім перегорнули сторінки видання бібліотеки «Ти в моїй душі, Україно», до якого увійшли твори, що надійшли на конкурс.
Приємно було почути вірші, визнані журі кращими, у виконанні автора Тетяни Куценко.
Про події, які стали поштовхом до її щемних поезій, говорила Наталія Рябченко з с. Кучинівка.
Різноманітністю привертає увагу поезія Тамари Тонкопій. Це і патріотична лірика, і журлива пісня про матір, яка покладена на музику Ольгою Кривобороденкою, і гумористичні мотиви. На галузевому конкурсі її вірш про залізницю посів шосте місце серед багатьох інших.
Молода поетеса Тетяна Таланцева (Нескоромних) нещодавно подарувала бібліотеці свою першу поетичну книгу «Босоніж по снігах і травах». Її твори неодноразово друкувалися у часописі «Літературний Чернігів». Як згадує її матуся, присутня на зустрічі, римувати Тетяна почала з раннього дитинства і не полишає поезію до сьогодні, удосконалюючи свою майстерність.
По-чоловічому впевнено представив свої вірші, які здебільшого стали піснями, Василь Рибальченко.
Про поетичні збірки учасника конкурсу Михайла Сушка, надіслані автором, говорила провідний бібліотекар Наталія Коваленко. Вона привернула увагу до виставки поетичних добірок наших земляків: Антоніни Корінь, Людмили Чеховської, Раїси Федченко та ін.
Поетичний дар – особливий дар! Поет – це той, хто здатен торкнутися душі людини, віднайти сховані у кожному з нас глибини.
Кiлькiсть переглядiв: 55