Знати свій рід

2019-01-13

/Files/images/Стасенко головна.jpg

Напередодні Старого Нового року центральна бібліотека запросила нащадків засновників рогізківських козацьких хуторів Радишевський і Семенківка на зустріч з краєзнавцем, учителем історії Рогізківської ЗОШ Іваном Стасенком.

Саме він дослідив історію виникнення козацьких хуторів та розгалуження родів їх перших поселенців. Прізвища Ротозій і Семенок добре відомі не тільки в Рогізках і Сновську, а й далеко за їх межами.

Василь Семенок дав початок семи чоловічим гілкам свого роду – гарним, працьовитим, хазяйновитим. За даними 1917 року в хуторі Семенківка було 2 двори і 18 жителів. І ось їх нащадки, такі різні і схвильовані зустріччю, зацікавлено слухають Івана Олексійовича, який доклав багато зусиль: робота в архівах, бібліотеках, музеях, спілкування з людьми, – щоб розповісти їм сьогодні про їх козацьке коріння.

Було багато запитань, спогадів, бажання продовжити літопис роду і частіше зустрічатись.

Дякували І.Стасенку за його книгу «Рогізківські козацькі хутори», фотографувалися на згадку і довго спілкувались поміж собою представники роду Семенок, які і далі нестимуть пам’ять про своїх дідів-прадідів. Бо, як кажуть у народі, щоб твоє життя склалось успішно, треба знати свій рід до сьомого коліна і шанувати його.

/Files/images/Стасенко1.JPG/Files/images/Стасенко 3.JPG/Files/images/Стасенко 2.JPG/Files/images/Стасенко 4.JPG/Files/images/Стасенко 5.JPG

Кiлькiсть переглядiв: 242