День пам’яті Леоніда Тереховича у с. Кучинівка

2018-08-22

/Files/images/IMG_Тер.JPG

22 серпня традиційно завітали сновські бібліотекарі до с. Кучинівка, щоб вшанувати пам’ять земляка, поета-бунтаря Леоніда Тереховича.

У сільському БК відбулася презентація виданої цьогоріч за сприяння Чернігівської облдержадміністрації збірки поезій Леоніда Тереховича, підготовленої Чернігівською ОУНБ ім. Короленка.

Презентував книгу Володимир Бойко, який разом з Тамарою Демченко написав до неї передмову.

Його змістовна розповідь про становлення поета, про його складну долю і неоднозначність сприйняття вдало доповнили слова ведучих провідного бібліотекаря центральної бібліотеки Світлани Вітинник та бібліографа Тетяни Козимір, що громадськість тільки зараз підходить до розуміння його поезії і вшанування автора. У виконанні юних читців Сновського БК пролунали вірші поета, доки невідомі його шанувальникам та пісні у виконанні солісток дитячого колективу «Світлячок».

Присутні вшанували пам’ять Леоніда Тереховича хвилиною мовчання.

Слова Леоніда Тереховича «... одного лиш хочу, щоб не позабули швидко» стали своєрідним поштовхом до літературного конкурсу патріотичної поезії ім. Леоніда Тереховича, положення про який затвердила Сновська міська рада. Конкурс проходить у 2-х номінаціях: від 18 до 35 років та від 36 і старші. Всього в конкурсі взяли участь 28 чоловік із різних областей України: Івано-Франківської, Рівненської, Вінницької, Запорізької, Харківської, Чернігівської. та м. Київ. Всі подані поезії були варті уваги, притягували як оригінальністю подачі матеріалу, ліричністю, духовним трепетом, вкладеним у віршовані рядки, відвертістю і болем, вірою у свій народ і рідну Україну.

Наталія Добненко, начальник відділу культури і туризму, голова журі, і Ніна Мокросноп, директор Сновської ЦБС, дали загальну характеристику, назвали кращих авторів і запросили Наталію Самойлову, секретаря Сновської міської ради, члена журі, для вручення сертифікатів переможцям на отримання 2 тис. грн. Ними стали у віковій категорії від 18 до 35 років Катерина Конаневич м. Сновськ, у віковій категорії від 36 років і старші Ольга Лантух с. Наумівка Корюківського району. Згідно положення переможці не матимуть права брати участь у наступних конкурсах.

Оргкомітет вдячний всім, хто взяв участь у конкурсі. Всі роботи варті бути надрукованими і ми прикладемо зусиль, щоб вони знайшли свого читача.

По закінченні учасники заходу відвідали сільське кладовище і поклали квіти на могилу Леоніда Тереховича.

/Files/images/IMG_0679.JPG

Кiлькiсть переглядiв: 274