Краєзнавчі читання

2017-11-16

/Files/images/Изображение 5218.jpg

У центральній бібліотеці пройшли краєзнавчі читання. До участі у них запрошувались вчителі історії загальноосвітніх шкіл, працівники Сновського історичного музею, краєзнавці, бібліотекарі та фахівці, які мають дослідження з історії рідного краю.

Про виявлення місць перших поселень на нашій території говорила у своїй доповіді «Історія польових досліджень Сновщини» вчитель історії Сновської ЗОШ № 1, кандидат педагогічних наук Алла Єрмоленко.

Про землеволодіння на Сновщині у 17-19 століттях, спираючись на значну опрацьовану джерельну базу, інформував науковий співробітник місцевого історичного музею Юрій Донченко.

У доповіді «Сновщина в період української революції 1917-1921 років", побудованій на досліджених матеріалах з обласного архіву, директор історичного музею Валентина Москаленко розкрила політичні, економічні та соціальні аспекти життя краю в цей період.

22 грудня 2017 року виповнюється 60 років від дня народження українського історика, краєзнавця Григорія Кураса. Про нього, як вчителя і колегу, говорила Ганна Жукова, яка працювала з Г.М. Курасом протягом 18 років у загальноосвітній школі № 3 (нині гімназія).

Науковий доробок історика, його внесок у розвиток краєзнавства Чернігівщини, популяризація його дослідницького спадку – тема виступу завідуючої відділом краєзнавства Чернігівської ОУНБ ім. В.Г. Короленка, заслуженого працівника культури України Ірини Каганової.

Як данина пам’яті вчителеві, науковцю, щирій і порядній людині, в залі лунала скрипка, підвладна вправним рукам викладача ДМШ Надії Козієвої.

«Леонід Терехович – поет-бунтар з села Кучинівка що на Сновщині» – біографічно-поетичне дослідження працівників центральної бібліотеки було майстерно представлене провідним бібліотекарем Світланою Вітинник та бібліографом Тетяною Козимір. А Ірина Каганова доповнила розповідь інформацією про те, що краєзнавчим відділом ОУНБ ім. В.Г. Короленка проведена значна робота з пошуку ще невідомих поезій Тереховича в обласному архіві і архіві СБУ, вірші, що друкувались у періодичних виданнях. Є надія, що у 2018 році збірка творів Леоніда Тереховича буде видана.

/Files/images/Изображение 5220.jpg/Files/images/Изображение 5223.jpg/Files/images/Изображение 5230.jpg/Files/images/Изображение 5232.jpg/Files/images/Изображение 5235.jpg/Files/images/Изображение 5241.jpg/Files/images/Изображение 5242.jpg

Кiлькiсть переглядiв: 271